Koumelker

De houten huisjes de Koumelker en de Jonge Jelle staan naast elkaar aan het water en hebben een eigen tuin rondom het huis.  Vanaf de veranda heb je al uitzicht in de richting van de Terhernster poelen.  In de tuin zijn diverse zitjes in de zon en in de schaduw en vanaf de kade kan de hengel al uitgeworpen worden.  De watersporter kan de boot voor het huis aanmeren. De huisjes zijn gezellig ingericht en bieden slaapplek aan 4 personen in 2 slaapkamers, waarvan de ene met heerlijke boxspring bedden en de andere met een echte tweepersoons bedstee. De zonnige woonkamer heeft een open keuken en openstaande deuren naar de veranda. De badkamer met douche bevindt zich ook op de begane grond. In de bijkeuken staat een wasmachine en een combi-magnetronoven. Er zijn 3 koffiezetapparaten;1 met filters, een Nespresso en een Senseo, een waterkoker en een koelkast met vriesvakje. Er is ook een barbecue. Gratis Wifi en smart TV. Parkeerplaats voor het huis.
Omdat de chalets voorzien zijn van vloerverwarming zijn ze het hele jaar door te huur.  Vanwege de ligging ook zeer geschikt voor 2 families samen op vakantie. 

Leuk weetje: Een Koumelker is een Friese benaming voor een boer die alleen koeien houdt voor de melk.  De Koumelker in de Oude Herbergh moest met zijn Friese boerenpraam zeilen of bomen naar de eilanden om gras te halen voor zijn koeien, of, veel omslachtiger, om de koeien naar de eilanden te brengen.

Voor langer verblijf buiten het seizoen gelden andere tarieven. Neem hiervoor contact met ons op.

Foto's

Geniet van het uitzicht over het water bij een warm vuurtje op de veranda

Boek uw vakantie