Water en natuur

Terherne ligt in het hart van het Friese merengebied met het Sneekermeer in het westen en de  Terkaplester poelen aan de oostkant. Voor zeilers is het hier ideaal; Huur onze Randmeer zeilboot en vaar lekker beschut de Poelen of ga voor het ruigere werk naar het Sneekermeer. Het gebied is door de vele en afwisselende vaartjes en meren ook heel geschikt voor het varen met een sloep.  Vanuit Terherne zijn meerdere dagtochten mogelijk, waarbij andere plaatsen als Akkrum, Grou, Oldeboarn, Irnsum, Sneek, Goingaryp, en Joure aangedaan kunnen worden.  Het ligt allemaal in een straal van 2 uur varen. U zult genieten van de prachtige natuur en de unieke vogelwereld. Ga met een Paddle board (SUP) het water op voor een ultieme sportieve ervaring. 

Voor een sportieve zeilervaring met traditionele platbodems kunnen met onze visserman Lemster Aak begeleide zeiltochten gemaakt worden over de Friese meren met een groep tot maximaal 8 personen.  Een ervaren schipper gaat dan mee, maar er wordt wel van u verwacht dat u meewerkt aan boord.  

Onze boten kunnen alleen online geboekt worden in combinatie met een accommodatie.   Voor losse bootverhuur gelden andere tarieven.
 

Het water op