Coronavirus; Veel gestelde vragen

Veelgestelde Vragen

CORONAVIRUS COVID-19
Laatste update 2021-03-01

ALGEMENE SITUATIE

Het coronavirus zorgt dagelijks voor nieuwe ontwikkelingen. Daarom houden we nauw contact met de daarvoor aangewezen instanties. Ons beleid passen we steeds aan op de actuele richtlijnen van de Rijksoverheid. Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden.

Q 1. Kan ik nog op vakantie vanwege het coronavirus (COVID-19)?
Ja, onze vakantiehuizen zijn open. Maar het is een terechte vraag. We begrijpen dat u met een gerust gevoel op vakantie wilt. Daar doen wij ons uiterste best voor. Uw vakantie kan nog steeds doorgaan. Voor een verblijf bij d’Oude Herbergh gelden dezelfde landelijke richtlijnen als die u thuis opvolgt. Daarnaast nemen wij een aantal extra maatregelen.

Q 2. Welke maatregelen neemt d’Oude Herbergh om verspreiding te voorkomen?
Het landelijk beleid is erop gericht om de sociale contacten met anderen tot een minimum te beperken en de (hand)hygiëne te waarborgen. Er is nóg meer aandacht voor de schoonmaak. U kunt er nog steeds op uit in de omgeving als u maar gepaste afstand houdt.  Er is ruime parkeergelegenheid en rond elk huis voldoende ruimte om ook op het terrein de juiste afstand te bewaren.  De incheckprocedure is ook contact-loos; bij aankomst vindt u de sleutel in de deur en uitgebreide instructies en het Corona protocol in het huis.

Q 3.  Wat is het Corona Protocol van d'Oude Herbergh?

Voor alle gasten én medewerkers op het terrein van D’Oude Herbergh gelden de volgende regels:

 1. Houd 1,5 meter afstand, óók in of op het water
 2. Was vaker je handen.
 3. Hoest en nies in je elleboog.
 4. Gebruik papieren zakdoekjes.
 5. Schud geen handen.
 6. Verblijf in een huisje of appartement is alleen toegestaan voor gasten die tot een gezamenlijke huishouding behoren (dus geen vriendengroepen).
 7. Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging).
 8. Breng ons direct op de hoogte als iemand in je gezin koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 9. Volg altijd de aanwijzingen van de beheerder op.
 10. Als je bezoek wilt ontvangen, overleg dan eerst met ons.
 11. Vermijd drukte, geef elkaar de ruimte.

Q 4. Wat zijn de "voorwaarden" i.v.m. het corona virus als ik nu een reservering maak? Omdat iedereen op de hoogte is van de risico's gelden de normale algemene voorwaarden voor boekingen die gemaakt worden vanaf 31 maart 2020. 

Wat blijft: de ruimte en frisse lucht! Voor iedereen is er genoeg plek om even op adem te komen en te genieten van het Friese landschap.